Ardei umpluti – reteta de post (vegana)
Pentru 10-12 bucati de ardei, de marime medie, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 cepe de marime medie
- 1 vanata de marime medie
- 1 ardei gras sau capia
- 500 g ciuperci
- 1 morcov de marime medie
- marar, patrunjel, cimbru
- suc de rosii 500-700 ml
- ulei
- 150 g orez cu bob rotund
Mod de preparare:
Se decojesc legumele si se taie in cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul impreuna cu ceapa si o sotam la foc mic pentru 2, 3 minute. Am pus morcovul si l-am lasat si pe el, alte 2 minute. Urmeaza sa punem ciupercile, pe care le lasam pana se evapora apa ce o lasa. Punem si ardeiul cu vinetele si le lasam inca 5 minute. Asezonam totul cu sare, piper, cimbru uscat, verdeata si am pus si orezul, pe care l-am spalat bine inainte. Cu aceast amestec umplem ardeii, carora le-am taiat palaria si le-am scos semintele. Asezam ardeii umpluti in tava si punem peste sosul de rosii si verdeata, ii acoperim si ii dam la cuptor pentru 30 de minute la 200 C. Dupa 30 de minute, luam capacul si ii mai lasam 30 de minute pentru a se rumeni frumos. Din cand in cand mai punem sos peste ei si ii putem intoarce cu grija pentru a nu se sparge.